Nagyvilág

2018.03.15. 15:10

Aranyeső Jakutföldön

Moszkva - Több tonna aranytömb szóródott szét egy felszálló orosz teherszállító repülőgépből a távol-keleti Jakutszk térségében.

Moszkva - Több tonna aranytömb szóródott szét egy felszálló orosz teherszállító repülőgépből a távol-keleti Jakutszk térségében.

Az An-12-es szállítógép Kupolból tartott Krasznojarszkba, és tankolás végett szakította meg az útját a jakutszki reptéren. Felszálláskor azonban valahogy elszabadult a rakomány egy része, áttörte a raktér ajtaját, és szétszóródott a kifutón, illetve a környező mezőkön.

A hatóságok azonnal lezárták a területet, és megkezdték a kincs begyűjtését. Az orosz BM északkeleti kirendeltségének tájékoztatása szerint sikerült összeszedniük mind a 172 darab, egyenként 20 kiló súlyú nyersarany- és ezüstrudat, így nem érte kár a rakomány tulajdonosát, a Csukotkai Bányászati Vállalatot.

A megrongálódott repülőgép, amely összesen 100 tonna nemesfém-öntvényt szállított, sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Jakutszktól 12 kilométerre fekvő Magan településsel szomszédos mezőn. A hatóságok közlése szerint emberéletben nem esett kár – adta hírül a Szevodnya.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!