megvan az ítélet

2019.10.22. 15:56

Erőszakoskodott az időskorú nővel – 3 nappal később 7 év börtönre ítélte a bíróság a férfit

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. október 22.-én gyorsított eljárásban 7 év börtönbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától B.O. vádlottat szexuális erőszak és személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint magánlaksértés vétsége miatt.

Fotó: dreamstime

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, bíróság elé állították a támadásokkal gyanúsított férfit.

A vádlott 2019. október 19.-én este bekopogott a 68 éves idős nő házának ablakán, és cigarettát kért. Mivel a vádlott hangja ismerős volt, a sértett ki akarta nyitni a kulcsra zárt kaput, addigra azonban a fiatal férfi a kerítésen keresztül már beugrott az udvarra.

Ekkor B.O. az időskorú nő száját és szemét befogta, erőszakkal betuszkolta a házba, ahol akarata ellenére erőszakosan közösült vele. A fiatal férfi testi erőfölényével szemben az idős nő nem tudott védekezni. A vádlott a bíróság előtt elismerte a cselekmény elkövetését és azt megbánta.

Ezt megelőzően 2019. április 28.-án 21 óra körül a nyíregyházi vasútállomás közelében az ittas állapotú vádlott egy 18 éves fiatal lányt kapott el az utcán, száját és orrát befogta, a földre rántotta, és leszúrással fenyegette. Miután a lány segítségért kiállított, a férfi elhagyta a bűncselekmény helyszínét. A bíróság ezen cselekménye miatt 2019. szeptember 26.-án jogerősen 2 évre próbára bocsátotta.

Mivel a vádlott az időskorú sértett sérelmére elkövetett cselekményét a próbaidő alatt követte el, a bíróság a próbára bocsátást megszűntette, és a fenti bűncselekmények miatt halmazati büntetést szabott ki.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabása miatt fellebbezést jelentett be. A bíróság az ügyészi fellebbezésre tekintettel elrendelte a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában