kőkemény

2019.05.12. 12:50

Így vált Heggyé a Trónok harca sztárja

Íme a hatalmas férfi, aki hét éve egyetlen edzést sem hagyott ki. Hafþór Júlíus Björnsson, a Trónok harcából ismert „Hegy” hét évvel ezelőtt 104 kilogramm volt, ma már 180-at nyom. Hogy lett Björnssonből északi óriás?

Hafthor Julius Bjornsson of Iceland rests before the Max Overhead competition of the 2018 World’s Strongest Man in Manila on May 5, 2018. (Photo by NOEL CELIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Noel Celis

A Trónok harca rajongói alig várják már, hogy sor kerüljön a nagy testvérharcra, amelyben a Clegane fivérek leszámolnak egymással. A Vérebnek nem lesz könnyű dolga, hogy legyőzze a Hegyet – írja a Csupasport. A Hafþór Júlíus Björnsson által alakított szereplő igencsak tekintélyt parancsoló. A 205 centiméter magas és 180 kilogramm súlyú férfira elég csak ránézni, és már inába száll az ember bátorsága. Björnsson már gyerekkorában is kimagaslott a társai közül.

„Mindig is magasabb voltam a többieknél, ám akkor kezdtem el izmosodni, amikor kiléptem a kosárlabdacsapatból

– idézte a sportoló-színészt a GQ magazin.

Kosárlabdáztam, de állandóan megsérült a bokám. Egyszer úgy döntöttem, szünetet hagyok a kosárlabdában, hogy meggyógyuljon a lábam. Edzőterembe viszont eljártam és megtetszett a súlyzózás. Teljesen beleszerettem a kemény edzésekbe. Ráadásul nagyon hamar láttam is az eredményét azzal, hogy elkezdtem izmosodni.”

Az edzés azonban nem minden. Hafþór Júlíus Björnsson szerint az sem elég, ha valaki tudatosan, jól felépítve végzi a gyakorlatokat. Ahhoz, hogy eredmény legyen, eleget kell aludni és jól kell táplálkozni is. A sztár naponta 6-8 alkalommal eszik.

„A legnagyobb változás az volt az edzésemben, hogy kevesebb kardió mozgást végeztem, az étrendembe pedig több étkezést kellett beiktatni.

Minden második órában ennem kell, hogy tartsam a súlyomat. Ez sokszor nem könnyű, pláne, amikor forgatás volt

– mesélte a „Hegy”, aki azt is elmondta, hogy mit eszik.

Sok édesburgonyát, halat, csirkét eszem. Emellett jó zsírokat, például kakaóvajat, mandulát. Nagyon szeretem a zöldeket, mint az avokádó, a spenót és a brokkoli.

Nagyon egészségesen étkezem, de a súlyom miatt gyors, könnyű szénhidrátokra van szükségem.”

Az eredmény mindenesetre önmagáért beszél. Hafþór Júlíus Björnsson ötször volt Európa legerősebb embere, 2018-ban megnyerte a világversenyt is. 2018-ban és 2019-ben pedig az Arnold Strongman Classicon sem tudta senki legyőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!