méltánytalan huzavona

2019.05.29. 11:41

Úgy tűnik, nem semmizhetik ki Johnny Hallyday gyerekeit

A rocklegenda végrendelete szerint mindent utolsó felesége örököl, de a francia jog szerint a vér szerinti gyerekeket nem zárhatják ki az örökségből.

Forrás: AFP

Fotó: Ludovic Marin

Vesztésre áll Johnny Hallyday özvegye az örökösödési perben, mert egy francia bíróság úgy foglalt állást kedden, hogy a végrendelet ügyében nem az amerikai, hanem a francia jog alapján kell döntést hozni, márpedig ez utóbbi nem engedi az egyenes ági leszármazottak teljes kisemmizését.

A Párizs egyik elővárosának számító Nanterre bírósága szerint a rocklegenda „velejéig vándorló és bohém, de főleg francia életmódot élt”, és „gyakori egyesült államokbeli utazásai és ottlétei ellenére Franciaország volt az otthona, halála pillanatában is Franciaországban volt az állandó lakhelye”, ezért a francia jog érvényes az esetében.

A 2017 decemberében 74 évesen rákbetegségben meghalt énekes végrendeletében mindent utolsó feleségére, Laeticiára hagyott, annak esetleges halála esetén a teljes örökség egyenlő arányban két örökbefogadott lányukra, a vietnami származású Jade-re és Joyra szállna.

A zenészlegenda vér szerinti gyermekei, az első feleségétől, Sylvie Vartan énekesnőtől született fia, David Hallyday énekes-zenész és későbbi élettársától, Nathalie Baye színésznőtől született Laura Smet színésznő, megtámadták az Egyesült Államokban írt végrendeletet.

A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. „A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal” – hangsúlyozta Laura Smet.

A nanterre-i bíróság keddi ítélete azt jelenti, hogy Laeticia Hallyday osztozni kényszerül az örökségből a rocksztár nevelt és vér szerinti gyermekeivel – közölte a biológiai gyermekek ügyvédje a Reutersszal. Az özvegy ügyvédje útján meghökkenésének adott hangot.

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették.

A bálványozott énekes ötször nősült, kétszer ugyanazt a nőtt vette feleségül, viszont csak élettársi kapcsolatban élt lánya, Laura anyjával. Fia első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!