Kasszasikerek hullanak az égből

2019.05.08. 13:02

Új Star Wars-filmek jönnek, az Avatar-folytatás pedig késik

A Disney márciusban vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. Ez a lépés számos bemutatásra váró film premierdátumát is átírta.

Star Wars: The Last Jedi Year : 2017 USA Director : Rian Johnson Daisy Ridley. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Forrás: AFP

Fotó: Lucasfilm / Photo12

Három új Star Wars-film bemutatóját jelentette be kedden a Disney filmvállalat a következő nyolc év filmmegjelenéseit ismertetve, amelyből az is kiderült, hogy James Cameron Avatar-folytatásainak premierje ismét későbbre csúszott.

A változások közül a legnagyobb feltűnést James Cameron Avatar-folytatásainak újabb halasztása keltette: a 2009-ben nagy kasszasikert aratott látványos sci-fihez négy új epizódot forgat az Oscar-díjas rendező, ám ezek bemutatóinak dátumát az elmúlt években már több alkalommal megváltoztatták.

Képkocka James Cameron Avatar című filmjéből

Fotó: AFP

A legutóbb beígért 2020. december 18-i premier helyett a Disney most 2021. december 17-re tette az Avatar 2. premierjét, így a további részek bemutatása is csúszott 2023-ra, 2025-re és 2027-re.

A Disney három új Star Wars-film érkezését is bejelentette: ezeket 2022-ben, 2024-ben és 2026-ban láthatják majd a nézők.

A Star Wars: Az utolsó jedik című epizódot rendező Rian Johnson új trilógiát tervez az űreposzhoz.

A Star Wars: Skywalker kora című produkciót idén decemberben küldi a mozikba a Disney, s a következő kilenc karácsonyt – egy kivétellel – vagy egy Star Wars-film vagy egy Avatar-film teszi majd emlékezetessé. A kivétel 2020 karácsonya lesz, amikor Steven Spielberg West Side Storyját és a 101 kiskutya előzményfilmjeként készülő Cruella (Szörnyella) című családi filmet mutatják be.

A korábban bejelentett Fox-filmek közül James Grey Brad Pitt-tel forgatott Ad Astra című sci-fijének debütálása május 24-ről szeptember 20-ra csúszott.

A The New Mutants (Új mutánsok) című új X-Men-film az idei nyár helyett jövő áprilisban látható majd,

az Artemis Fowl című ifjúságiregény-adaptáció pedig augusztus helyett jövő májusban kerül a mozikba.

A Disney korábban már ismertette idei nyári filmbemutatóit: a legtöbb nézőt az Aladdin, a Toy Story 4. és Az oroszlánkirály című produkciókra várják.

Borítókép: Daisy Ridley a Star Wars: Az utolsó Jedi című filmben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!