elárverezik

2019.07.24. 16:44

Kalapács alá kerül B.B. King Lucille nevű gitárja

Aki meg akarja kaparintani, annak egy vagyonra lesz szüksége, hogy az övé legyen a nyertes licit.

(dpa) - American blues musician B.B. King performs with his guitar 'Lucille' in front of more than 3,000 spectators on the open air stage of the art and exhibition hall in Bonn, Germany, 25 June 2005. During his more than 50-year-long career the legendary B.B. King won several Grammys and many other awards. In 1987 he was granted a place in the Rock'n roll Hall of Fame. His album 'Live at the Regal' is called one of the best albums of all times./picture alliance

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

A várakozások szerint akár százezer dollárért (28,4 millió forint) is elkelhet idén ősszel egy Los Angeles-i aukción B.B. King egyik Lucille nevű gitárja, amelyet 80. születésnapjára kapott ajándékba a világhírű blueszenész – írja a Híradó.

A Julien’s Aukciósház közlése szerint a fekete színű, Gibson ES-345-ös modellt a zenész hagyatékából származó több másik személyes tárggyal együtt bocsátják árverésre szeptember 21-én. Az aukcióház szerint a hangszert a Gibson cég ajándékozta Kingnek a 80. születésnapjára.

A gitár fejét gyöngyházszínű berakás díszíti: a B.B. King 80 felirat, valamint egy korona látható rajta. A hangszer értékét 80 ezer és 100 ezer dollár közé becsülik a szakértők.

A zenész több másik gitárja is a Lucille nevet viselte. A legenda szerint King először azt a gitárját keresztelte el így, amelyet 1949-ben, egy lángoló arkansasi klubból mentett ki. King koncertet adott a szórakozóhelyen, ahol két férfi dulakodni kezdett egy nő miatt, és végül tűz ütött ki. A zenész az életét kockáztatva rohant vissza a lángok közé a bent felejtett gitárjáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!