Új előzetes

2019.09.13. 09:48

Világsztárokkal forgatott látványos háborús filmet Roland Emmerich (videó)

A függetlenség napja és a Holnapután rendezője ezúttal a II. világháború egyik sorsdöntő ütközetét, a midwayi csatát vitte mozivászonra.

Világvégefilmek után most egy hihetetlenül látványos, megindító és minden percében izgalmas háborús filmet készített a Németországban született, de az Egyesült Államokban élő és dolgozó rendező, Roland Emmerich. Új alkotásában a II. világháború egyik sorsdöntő ütközetében, az 1942 júniusában lezajlott midwayi csatában részt vett bátor katonáknak állít emléket. A főbb szerepekben olyan fantasztikus színészek remekelnek, mint Patrick Wilson, Woody Harrelson, Ed Skrein, Luke Evans, Dennis Quaid, Aaron Eckhart, Mandy Moore és Nick Jonas.

A történetről: az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, amikor megtámadta Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg bátor katonáit, hogy véghez vigyék a II. világháború egyik legnagyobb bravúrját a Midway-szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a második világégés kimenetelében.

A Midway november 7-én debütál a magyar mozikban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!