Kasszasiker

2019.12.16. 11:06

Szintet lépett az új Jumanji-film (videó)

Jól indított a Dwayne Johnson főszereplésével készült kalandfilm az amerikai mozikban.

Jumanji Bienvenue dans la jungle Jumanji Welcome to the jungle 2017 Real Jake Kasdan Dwayne Johnson Kevin Hart Jack Black Karen Gillan. Collection Christophel © Matt Tolmach productions / Radar pictures / Seven bucks productions / SPE

Hatvan millió dolláros bevétellel indított az észak-amerikai mozikban a Jumanji A következő szint című családi kalandfilm, jócskán meghaladva az előzményfilm, a Jumanji Vár a dzsungel sikerét, melyre 2017-ben 36 millió dollár értékben váltottak jegyet bemutatása első hétvégéjén.

A várakozások felső határán mozgó, 60,1 millió dolláros eredmény az eddigi legnagyobb bevételt jelenti december hónapban egy vígjáték esetében.

Az újabb Jumanji-film véget vetett a Jégvarázs 2. három héten át tartó uralmának, a kasszasikerlista második helyére szorítva az animációs családi filmet.

Negyedik hétvégéjén a Jégvarázs azonban még így is szépnek mondható összeget, 19,2 millió dollárt kasszírozott az amerikai és kanadai mozikban.

A Jégvarázs 2 idén már a hatodik olyan Disney-produkció, amelynek globális árbevétele elérte az 1 milliárd dollárt.

Eddigi 366 millió dolláros észak-amerikai jegyeladása a 11. legjobb teljesítmény az animációs filmek történetében.

A kasszasikerlista harmadik helyén a Tőrbe ejtve című bűnügyi film végzett további 9,25 millió dolláros bevétellel.

A hétvége jelentősebb premierfilmjei közül csúfosan megbukott a Richard Jewell balladája című filmdráma és a Fekete karácsony című tinihorror, melyektől külön-külön legalább 10 millió dollár bevételt vártak, de együtt sem hozták a várt eredményt.

A negyedik helyezéshez elegendő 5 millió dolláros bevétel, amelyet a Richard Jewell balladája hozott, a közelmúlt egyik legrosszabb indulását jelenti a Clint Eastwood-rendezte filmek esetében.

A Fekete karácsonyra, amelyet péntek 13-án kezdtek vetíteni, 4,4 millió dollár értékben váltottak jegyet, ezzel az ötödik lett a hétvégi ranglistán.

Borítókép: részlet a Jumanji című filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!