Mozihír

2020.01.06. 13:46

A Jégvarázs 2. lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere (videó)

A Disney Jégvarázs 2. című produkciója lett minden idők legnagyobb animációs kasszasikere: az alkotás globális jegyárbevétele a hétvégén elérte az 1,325 milliárd dollárt (391 milliárd forintot).

US actor Josh Gad (3rd L), US actor Idina Menzel (C) and US actor Jonathan Groff (3rd R) pose with people dressed as characters from the film on the red carpet as they arrive to attend the European premiere of the film "Frozen 2" in London on November 17, 2019. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Niklas Halle'n

A Jégvarázs 2. észak-amerikai közönsége eddig 449,9 millió dollárért (133 milliárd forintért) nézte meg a filmet, a tengerentúli bevételek pedig vasárnapra elérték a 875,3 millió dollárt (258 milliárd forintot) írta a deadline.com.

A korábbi animációs bevételi rekordot a Jégvarázs első része állította fel, amelyre 1,281 milliárd dollárért (378 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők világszerte.

A Jégvarázs 2. hat évvel követte az első produkciót. A folytatást is az Oscar-díjas Jennifer Lee és Chris Buck rendezte. A mesében visszatérnek a jól ismert szereplők, akik most azt akarják kideríteni, hogy honnan származik Elza varázslatos ereje.

A két Jégvarázs-film mögött a Hihetetlen család 2. a harmadik a legnagyobb animációs kasszasikerek toplistáján. A Hihetetlen család 2., mely szintén a Disney produkciója, 1,243 milliárd dolláros (366 milliárd forintos) bevételt ért el.

Borítókép: a Jégvarázs 2. londoni premierje 2019. november 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!