az autók szerelmese

2020.01.19. 12:58

Elárverezték Paul Walker autógyűjteményét

A tragikusan elhunyt színész gyűjteménye 2,33 millió dollárért kelt el az arizonai Scottsdale-ben a héten rendezett árverésen.

ATTENTION EDITOR PHOTO ARCHIVE 3/21/2013 - ACTOR PAUL WALKER DIES IN THE UNITED STATES - The actor Paul Walker, star of 'Velezoes and Furious' movies died on Saturday (30) at age 40 in a car accident in South California, in the United States. 03/21/2013 File Photo of Paul Walker desfileando by designer Colcci during the Sao Paulo Fashion Week. (PHOTO: WILLIAM VOLCOV / BRAZIL PHOTO PRESS).

Forrás: AFP / Brazil Photo Press

Fotó: William Volcov

A halálos iramban című amerikai játékfilmsorozat 2013-ban gépkocsibalesetben meghalt sztárja a gépkocsik szerelmese és autóversenyző volt, csakúgy mint édesapja és nagyapja, utóbbi a Ford gyár színeiben versenyzett. A színész társtulajdonosa volt egy versenyautó üzletnek is Valenciában. Walker 40 évesen vesztette életét.

Január 14-től rendezte meg a Barrett-Jackson aukciósház Walker magángyűjteménye 21 gépkocsijának és motorkerékpárjának árverését, amelynek utolsó napján, szombaton kelt el az aukció legdrágább tétele, egy 1995-ben gyártott BMW M3 Lightweight, új tulajdonosa 385 ezer dollárt fizetett érte.

Ez a gépkocsi egyike volt azoknak a BMW Lightweightnek, amelyek szériájából csupán 126 darabot gyártott az autógyár az 1990-es években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!