Varázslatos norvég muzsika

2020.02.21. 10:35

Hazánkba látogat az Ulver

A napokban jelent meg a norvég kult banda Ulver új dala, a Russian Doll, melyet hazánkban május 8-án élőben is meghallgathatunk.

Fotó: Elisa Catozzi

Addig is, már megtekinthető a dalhoz készült, egészen szürreális hangulatú videóklip:

 

A zavarba ejtő stílusbeli sokszínűséggel operáló csapat egykor black metallal kezdte, majd folkos elemekkel bővítette a repertoárt és amikor rendkívül jó ízléssel elkezdték használni az elektronikát, a rockot és bővültek némi teátrális hangzással is, akkor kezdett igazán rádöbbenni a világ, hogy milyen csoda rejtőzik ott, északon. Lemezeik a lélek bugyraiba induló utazásra hívnak, koncertjeik pedig jó adag pszichedéliával, delejes módon ragadnak magukkal.

A banda fellépése Olaszországban
Fotó: Elisa Catozzi

Korábban külföldre kellett utazni értük – hazánkban 10 éve jártak utoljára -, most azonban jönnek: a Flowers of Evil 2020 turné keretében játszanak a fővárosban. Az Ulver a főhős Kristoffer „Garm” Rygg vezetésével kalauzol majd el egy egészen egyedi világba, amely csak e formáció sajátja.

Az eseményért gyorsan katt ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!