Zaklatással vádolják

2020.03.22. 19:06

Kilépett az amerikai zenészek céhéből Plácido Domingo

Plácido Domingo kilépett az operaénekeseket is képviselő amerikai egyesületből, az amerikai zeneművészek céhéből (AGMA) és 500 ezer dollárt adományozott a szexuális zaklatás felszámolását célzó programokra, valamint egy krízishelyzetben lévő, operában dolgozó alkalmazottakat támogató alapnak – jelentette be pénteken az érdekvédelmi szervezet.

Placido Domingo spanyol operaénekes moszkvai hangversenyén 2019. október 17-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jurij Kocsetkov

Domingo kilépését bejelentve az AGMA azt is közölte, hogy

a szakszervezet visszavonta az énekes elleni fegyelmi vádakat.

Egy fegyelmi büntetés a pénzbírságtól a kizárásig terjedhet.

Az énekes ellen az elmúlt évben tíz nő nyújtott be panaszt, akik szerint Domingo 1986 és 2019 között megengedhetetlen módon bánt velük, és visszaélt hatalmával, miközben a Los Angeles-i és a washingtoni operaházban vezető tisztséget töltött be.

A Los Angeles-i operaház vizsgálata hitelt érdemlőnek találta a Domingo ellen felhozott zaklatási vádakat és megállapította, hogy az énekes több mint három évtizeden át viselkedett helytelenül sok nővel szemben az intézményben, amelyben vezető tisztséget is betöltött.

Az operavilág is lezárt a koronavírus-járvány hatására:

felfüggesztették az utazásokat, bezártak intézmények, operaházak, aminek hatására rengetegen maradtak munka nélkül. Az egyesület arra bátorítja az emiatt bajba került tagjait, forduljanak anyagi támogatásért az AGMA segélyalapjához.

Borítókép: Placido Domingo spanyol operaénekes moszkvai hangversenyén 2019. október 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!