Vallomás

2020.05.30. 10:41

Egy évig őrizte a Star Wars legféltettebb titkát Mark Hamill

Utólag szinkronizálták csak át a Birodalom visszavág kulcsjelenetét.

Mark Hamill amerikai színész az El Camino: A Breaking Bad című film bemutatóján Los Angelesben 2019. október 7-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Monterrosa

A Csillagok háborúja-filmek egyik legmeglepőbb fordulata, sőt, talán a filmtörténet egyik legváratlanabb jelenete volt, amikor a Star Wars: A Birodalom visszavág című részében Darth Vader azt mondja: Luke, én vagyok az apád írja a hirado.hu.

Mark Hamill, aki Luke Skywalkert alakította, most a Just Jarednek bevallotta, hogy több mint egy éven át titokban kellett tartania a nagy jelenetet a többi szereplő előtt.

A szereplők és a stáb, csak akkor tudták meg, amikor megnézték a kész filmet. Amikor forgattunk, akkor Vader eredeti szövege így hangzott: nem tudod az igazságot, Obi-Wan ölte meg az apád. Csak a rendező, Irvin Kershner, George Lucas, és én tudtuk, mire szinkronizáljuk át később. Szenvedés volt egy éven át titokban tartani”

– mondta a 68 éves amerikai színész.

Borítókép: Mark Hamill amerikai színész az El Camino: A Breaking Bad című film bemutatóján Los Angelesben 2019. október 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!