új felfedezett

2020.05.05. 15:46

Szinte még gyerekként tarolt az amerikai blues díjátadón

Christone „Kingfish” Ingram, a még csak 21 éves gitáros, énekes öt díjat is bezsebelt a memphisi The Blues Foundation által szervezett online eseményen.

Forrás: YouTube

Öt díjat nyert Christone „Kingfish” Ingram az amerikai Blues Music Awardson. A tavaly feltűnt gitáros, énekes a memphisi The Blues Foundation által szervezett online eseményen kapta a legtöbb elismerést.

A 21 éves zenész az év albuma, a legjobb új felfedezett előadó albuma, a legjobb kortárs blues album, a legjobb gitáros, valamint a legjobb kortárs férfi blues előadó kategóriában is győzött – írta a www.billboard.com a vasárnap esti díjátadóról. Christone Ingram 2019-ben robbant be a nemzetközi blueséletbe bemutatkozó, Kingfish című lemezével.

Az eseményen három díjat söpört be a Dennis Gruenlinggel kiegészülő Nick Moss Band, kettőt kapott Sugaray Rayford, akit a B.B. Kingről elnevezett rangos elismeréssel jutalmaztak. Az online esemény házigazdája, Shemekia Copeland énekes a legjobb kortárs női blues előadó kategóriában győzött, Bobby Rush-é lett az év soul blues albuma, a legjobb énekesnek pedig Mavis Staplest választották.

A koronavírus-járvány miatt online megrendezett díjátadó műsorban bemutatták számos művész otthonában rögzített produkcióját, valamint korábbi show-kból is felidéztek részleteket. A programban látható és hallható volt mások mellett Steve Miller, Steve Cropper, Dion, Steven Van Zandt, Charlie Musselwhite, Ruthie Foster és Keb' Mo'.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!