Incidens a repülőtéren

2020.05.03. 07:26

Vizsgálat indult Harrison Ford ellen

Szövetségi vizsgálat indult Harrison Ford ellen, mert a filmsztár, aki tapasztalt pilóta, a múlt héten egy kisgéppel szabálytalanul keresztezte egy másik repülő útját egy Los Angeles-i repülőtérre való leszállásakor.

Harrison Ford amerikai színész a Csillagok háborúja: Skywalker kora című film premierjén a hollywoodi El Captain filmszínházban 2019. december 16-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Monterrosa

Ford pénteken landolt a Hawthorne Repülőtéren, ám szóvivője tájékoztatása szerint a leszálláskor az irányítótoronytól kapott instrukciókat félreértette, ezért keresztezte egy másik gép útját a kifutón.

Azonnal elismerte a hibáját, és elnézést kért az irányítótoronytól. Személyi sérülés nem történt és az ütközés veszélye sem állt fenn

tette hozzá Ina Treciokas szóvivő.

A szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) szerdán Ford nevének említése nélkül számolt be a történtekről. Mint közölték, egy kétüléses Aviat Husky kisrepülő vágott át a kifutón, miközben egy egy kilométerre lévő repülő éppen megállás nélküli leszállást és felszállást hajtott végre.

Az utóbbi években pilótaként több incidense is volt a 77 éves Indiana Jones-színésznek, aki évtizedek óta vezet repülőket, kisgépeket és helikoptereket is gyűjt.

2017-ben egy másik dél-kaliforniai repülőtéren véletlenül szintén rossz helyen landolt, és leszállás közben átrepült egy utasszállító fölött, amelynek fedélzetén 116 ember volt.

2015-ben a filmsztár megsérült, amikor egy II. világháborús géppel lezuhant egy Los Angeles-i golfpályára.

A szövetségi vizsgálat megállapította, hogy Ford nem volt hibás a balesetben, azt motorhiba okozta.

Borítókép: Harrison Ford amerikai színész a Csillagok háborúja: Skywalker kora című film premierjén a hollywoodi El Captain filmszínházban 2019. december 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!