Oscar-díjas technika

2020.06.19. 13:29

Animációs tartalmak készítésébe fog A Gyűrűk Ura rendezőjének cége

Mozik és streaming-szolgáltatók számára először fog készíteni animációs tartalmakat huszonötéves történetében az Oscar-díjas Weta Digital filmes grafikával, vizuális effektekkel foglalkozó cég, amely a A Gyűrűk Urát és az Avatar című filmek látványát lehetővé tette.

Le seigneur des anneaux la communaute de l anneau The Lord of the Rings The Fellowship of the Ring 2001 Real Peter Jackson Elijah Wood. Collection Christophel © WingNut Films / New Line Cinema

Forrás: Collection Christophel/WingNut Films / New Line Cinema/AFP

Fotó: Collection Christophel via AFP

A Weta Digital, amely egyike Peter Jackson új-zélandi rendező vállalatainak, csütörtökön jelentette be, hogy két többségi tulajdonosa, Jackson és Fran Walsh azt tervezi, hogy a Weta Animated cég számára forgatókönyveket ír, filmet rendez és készít.

„Nagy rajongói vagyunk az animációs történetmesélés minden formájának, de ez egy hosszan elnyúló, gyakran költséges módja a filmkészítésnek.

Ezért hoztuk létre ezt az új céget, hogy modellt váltsunk és megnyissuk az ajtókat olyan filmkészítők, történetmesélők előtt, akiknek másként nincs lehetőségük megmutatni, hogy mire képesek” – írta közleményében Peter Jackson.

A Weta Digitalt 1993-ban hozták létre, hogy a Mennyei teremtmények című Jackson-film digitális effektjeit elkészítse. Azóta több mint 25 filmen dolgozott és számos Oscar-díjat és BAFTA-díjat nyert.

A koronavírus-járvány idején is folyamatosan dolgozik, készítik az Avatar folytatását, csakúgy mint a Jungle Cruise és a Batman című filmek vizuális effektjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!