százmilliós meccs

2020.06.13. 14:30

Rekordmennyiségű pénzt akaszthat le Fury és Joshua

A két brit nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok 2021 nyarán vív egymással. Fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak.

British heavyweight boxing challenger Anthony Joshua gestures during his official weigh-in in the Saudi capital Riyadh, on December 6, 2019, ahead of the upcoming "Clash on the Dunes". - The hotly-anticipated rematch between Ruiz Jr and British challenger Anthony Joshua is scheduled to take place in Diriya, near the Saudi capital on December 7. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fayez Nureldine

A londoni Times szerint

az összdíjazás rekordot jelent a brit profi ökölvívás történetében.

Joshua birtokolja a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezetek övét, míg Fury a WBC bajnoka. A címegyesítésről május elején kezdődtek az egyeztetések, és

a felek végül két meccsről kötöttek megállapodást, amelyek pontos dátuma és színhelye egyelőre nem ismert.

A két öklözőre a párharc előtt még vár összecsapás. Joshuának az IBF-öv megőrzéséért lekötött mérkőzése volt a bolgár Kubrat Pulevvel, de a június 20-ra tervezett találkozót a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Fury előbb az amerikai Deontay Wilderrel ütközik meg, akitől februárban megszerezte a WBC övét.

Borítókép: Joshua sem ezzel a meccsel lesz szegényebb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!