kell a látványhoz

2020.08.04. 09:00

Tom Cruise vasúti hidat robbantana Lengyelországban

A lakosok ugyan nem örülnek, de cserébe annyi pénz jönne Hollywoodból, hogy újra lehet építeni a régóta lezárt építményt.

Mission Impossible 2 2000 Real John Woo Tom Cruise. Collection Christophel © Paramount Pictures / Cruise Wagner Productions / MFP MI2 Productions

Forrás: AFP/Cruise Wagner Productions / MFP MI2 Productions

Fotó: Collection Christophel

A Mission: Impossible 7. színészekkel való munkálatai már befejeződtek, de az alkotók úgy érzik, néhány látványos jelenettel még tartoznak a nézőknek. Például szeretnének fölrobbantani egy vasúti hidat a lengyelországi Pilchowicében. A híd 1909-ben épült, 2016-ban pedig lezárták, mert instabillá, így életveszélyessé vált, tehát elméletileg nem nagy kár érte – írja a hirado.hu.

Ettől függetlenül a falu lakosai egyelőre nem örülnek, hogy az amerikai filmesek oda akarnak menni hozzájuk robbantgatni, mert a híd 110 éve ott áll, és már megszokták. Pawel Lewandowski lengyel kultuszminiszter-helyettes szerint azonban a robbantás nem aggályos, mert az építménynek csak egy részét repítenék a levegőbe, ráadásul hiába régi, nem számít védett műemléknek, tehát mindenki annyit rombol le belőle, amennyit csak akar. A politikus azért sem ellenzi a hídrobbantást, mert ezzel a világ közvéleménye felfigyel Lengyelországra, hiszen a M:I 7-et százmilliók fogják megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!