Ország-világ

2020.09.23. 15:03

Megerősítették: készül Mel Gibson Passiójának folytatása

Tavaly már felröppent a hír, Mel Gibson új, készülő filmjéről, melynek főszereplője a Passióban Jézust játszó Jim Caviezel lesz – ám akkoriban még úgy számoltak, hogy legkésőbb 2020 húsvétja előtt már a mozikban lesz a Feltámadás, a Passió folytatása.

A film nyilvánvalóan nem készült el idén húsvétig, sőt a folytatás munkálataival kapcsolatban egyelőre nincsenek bővebb információk, de Jim Caviezel a Breitbart nevű amerikai hírportál podcastjében megerősítette, hogy a Feltámadás készül – írja a Magyar Nemzet.

„Mel Gibson elküldte a forgatókönyv harmadik változatát. Feltámadás lesz a címe, és a filmtörténelem legnagyobb alkotásának tartom” – idézték Jim Caviezelt.

A bevételt tekintve – több mint 600 millió dollár – Mel Gibson Passiója tekinthető az eddigi legsikeresebb vallási témájú filmnek, úgy, hogy költségvetése „mindössze” harmincmillió dollár volt.

A 2004-ben bemutatott, Krisztus szenvedéséről szóló filmet kezdettől fogva élesen támadta a balliberális kultúrvilág, Mel Gibson lényegében a cancel culture áldozatává vált, Hollywood ugyanis hosszú évekig kirekesztette A passió miatt. Az interjúban szóba került Caviezel karrierje is, amelyet lényegében tönkretett a passiós szerepvállalása, a balliberális filmipar kirekesztette sorai közül a színészt:

„Nem volt túl sok választásom, meg kellett védenem a filmet, hiszen hatalmasat robbant. Persze akkor még hittem azt, hogy rengeteg megbízást kapok majd, de nem így történt. Amit színészként teszek – a tehetségemet – Istentől kaptam. Nem magamnak adtam ezt a képességet, ez olyasvalami, amiben jó vagyok… Úgy éreztem, hogy a hit sokkal nagyobb mint a filmipar és Hollywood, sokkal nagyobb a Republikánus és a Demokrata Pártnál is.”

Jim Caviezel arról is beszélt, hogyha folyamatosan teret adnak az egyre szaporodó baloldali követeléseknek, akkor tönkreteszik az amerikai keresztény életet.

A színész úgy tartja, hogy az aki elkerüli a politikai és a vallási dolgokról való diskurzust, a „szekuláris szélsőségesek” javára játszik.

Borítókép: Jelenet a 2004-es Passió című filmből

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában