Ország-világ

2020.11.07. 08:55

Idén a lappföldi Mikulás sem ülhet repülőre, de az interneten azért megnyitja az ünnepi szezont

Az idén nem tudja beutazni a világot a lappföldi Mikulás. Azt találta ki, hogy az interneten lehet találkozni vele, élőben is többször bejelentkezik.

Forrás: Shutterstock

Idén a gyerekek nem élhetik meg azt a varázslatot, hogy a Mikulás ölében ülve mondják el a karácsonyi kívánságaikat. Annak érdekében, hogy ne törjön össze ez az álom, ebben az évben virtuálisan látogathatnak el hozzá a gyerekek.

Az idén csak virtuálisan közlekedik és az interneten várja a gyerekeket Fotó: Shutterstock

 

November 7. szombaton helyi idő szerint 19.00-kor – magyar idő szerint 18 órakor – az ősz szakállú Mikulás, a lappföldi rezidenciájáról élő közvetítésben nyitja meg az ünnepi szezont, és köszönti a világ minden tájáról érdeklődő gyerekeket.

Az eseményeket a Visit Rovaniemi Facebook-oldalán lehet követni, de közvetlenül is becsatlakozhatnak a élő adásba ide kattintva.

A megnyitó körülbelül 30 percig tart, és ezalatt az idő alatt nemcsak a Mikulás beszél, hanem lesz élő zene és üdvözletüket küldik a rénszarvasok js.

A karácsonyi nyitóhétvégén és az idei szezonban is érdekes programok lesznek a Mikulás otthonának meseszép környékén, Rovaniemiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!