tehetetlennek érezte magát

2020.11.13. 06:25

A kétgyerekes családapa bevállalta, hogy vakcinatesztelő lesz, most elmesélte, milyen is ez

Tenni akart valamit a vírus ellen, úgy érezte, ezzel majd segít másokon is.

Debrecen, 2016. november 23. Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védõoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védõoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: Czeglédi Zsolt / MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A 47 éves Cammy Heggie grafikusként dolgozik, két gyerek apja, és nemrég úgy döntött, itt az idő, hogy tegyen valamit az emberiségért, és hiába a családja aggódása, beállt vakcinatesztelőnek.

A férfi azt nyilatkozta, hogy unta már a karantént, és

szeretett volna tenni valamit, ami segít visszatérni a normális élethez.

„Elegem volt a várakozásból, gyűlöltem, hogy nem tehetem meg, amihez csak kedvem van, valami jót, valami pozitívat akartam csinálni” – magyarázta a férfi.

A felesége eleinte aggódott érte, értük, de mindenben támogatta. Bár a férfi nem tudta pontosan, mire is vállalkozott, azért biztosította családtagjait, hogy az ő egészségük nem lesz veszélyben.

A férfi két vakcinát kapott három héten belül. Az első vakcina szerencsére nem ütötte ki.

„Először a karom fájt, de mire este ágyba jutottam, már el is múlt. Másnap reggel a nyakamat éreztem, de lehet, hogy csak elaludtam. Bármi is volt, szerencsére szintén hamar elmúlt.

Utána felkeltem, és futottam tíz kilométert.”

Nemrég megkapta a második injekciót is, most 35 napig megfigyelik, utána pedig háromhavonta jelentést kell tennie.

Egyelőre ennyit lehet tudni a Novavaxról, azért ez is biztató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!