drámai műhiba

2020.11.15. 06:05

Részegen látott el egy vajúdó nőt az orvos, meghalt a kismama

Az 51 éves doktornő ittas állapotban készítette elő az altatásra a kismamát, amikor komplikációk léptek fel a szülésnél. Mivel rosszul kötötte be a lélegeztetőgépet, a nő meghalt.

Forrás: Shutterstock

Helga Wauters kilenc pohárnak megfelelő alkoholmennyiséggel a szervezetében látott el egy vajúdó kismamát. Ugyanis a 28 éves nőnél komplikációk léptek fel a szülés során. Ezért az aneszteziológus készítette elő az altatáshoz – írja a Life.hu.

Csakhogy mivel nem volt teljesen beszámítható az alkohol miatt, rosszul kötötte be a lélegeztetőgépet, mert a pipa nem jó helyre került a légcsőben, és nem megfelelően állította be a gépet.

A páciens súlyos agykárosodást szenvedett, mert hirtelen rengeteg oxigén került az szervezetébe, gyakorlatilag felrobbantak a szervei. Négy nappal később összeomlott a keringése és meghalt.

Az orvos bűnösségét csak most, 6 évvel a történtek után sikerült bizonyítani, és kiderült, hogy másik munkahelyéről is azért rúgták ki, mert ott is részegen dolgozott – írta a Mirror.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!