Nagyon megható

2020.12.21. 05:56

Egy ötéves kisgyerek életében először hagyja el a kórházat, hogy otthon karácsonyozhasson

Oscar Edgar eddigi öt éve alatt sosem karácsonyozott otthon, életében eddig csak a kórház falait látta. Az orvosok is többször gondolták, hogy csak a csoda segíthet rajta, és megtörtént: idén karácsonyra hazamehetett.

A most ötéves Oscar Edgar egész életét kórházban töltötte, mert egy eddig ismeretlen légzőszervi rendellenesség miatt

segítség nélkül nem tudott lélegezni és más emésztőszervi problémái is voltak.

Négy és fél éves koráig lélegeztetőgépen volt, nem tudott enni, egészen mostanáig nem tudott járni, és nem mondhatta, hogy anya. Edgarnak legalább egy tucat műtétje volt, az anyja, a 23 éves Megan többször is azt hitte, most elveszítette a kisgyerekét – írja a Bors.

Most viszont végre tud magától lélegezni, és az orvosok lassan járni tanítgatják. Olyan jóra fordult az utóbbi időben az állapota, hogy

a kisfiú életében először elhagyhatja a kórházat, hogy otthon karácsonyozhasson.

„Ő egy csöpp ember, de hatalmas harcos. Én sem tudom, hogyan jutott el idáig – mondta az anyja.

– Még mindig nem tud enni és csak keveset beszél, de négy és fél évig lélegeztetőgépen volt, úgyhogy csodásan halad. El sem tudom mondani, milyen izgatott vagyok, hogy

végre otthon leszünk a kistestvérével, és együtt bonthatjuk ki az ajándékokat.”

„Nagyon hosszú és összetett utazás volt Oscar és a családja számára. Nemcsak azt öröm látni, hogy lassan felépül, és hogy megtanul lélegezni egyedül, hanem azt is, hogyan fejlődik a szemtelen kis személyisége” – tette hozzá az egyik orvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!