Ország-világ

2020.12.22. 14:10

Ejnye! Vilmos és Katalin megszegték a járványügyi szabályokat, sokan kiakadtak rájuk

A cambridge-i hercegi család találkozott néhány rokonnal, és ezzel a gyülekezést érintő szabályok ellen vétettek.

Fotós: AFP

Fotós: AFP

Amikor a brit miniszterelnök kihirdette, hogy Londonban és Délkelet-Angliában minden eddiginél szigorúbb járványügyi intézkedések lépnek életbe, Vilmos herceg és családja azonnal a vidéki rezidenciájukra menekült – írja a Bors.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ott ne lennének betartandó szabályok. Viszont rajtakapták őket, hogy nem tartották be a gyülekezésre vonatkozó intézkedéseket. Vilmos, Katalin és a három gyerekük találkozott a szomszédos birtokon karácsonyozó Eduárd wessexi gróffal, annak feleségével, illetve a két gyerekükkel.

Így együtt kilencen sétáltak el a közeli a karácsonyi fényjátékhoz.

Miközben Norfolk környékén hat főben maximalizálták a csoportok létszámát, amennyiben nem élnek vagy dolgoznak egy helyen. A cambridge-i és a wessexi hercegi családok pedig hiába rokonok, nem felelnek meg a kivételnek.

Sőt az sem mentesíti őket, hogy csak négy felnőtt volt a családi találkozón, ugyanis Angliában a gyerekek kortól függetlenül beleszámítanak a csoportok létszámába.

A Buckingham-palota azonnal próbálta védeni Vilmost és a nagybátyját, hogy nem együtt érkeztek a helyszínre, és séta közben nehéz tartani a távolságot, de sokakat nem hatott meg a hivatalos kommunikáció.

A britek jelentős része háborog, hogy amíg az átlag polgárok el vannak szakítva a rokonoktól és a barátoktól, addig a királyi család tagjai vígan találkozgatnak.

Borítókép: a hercegi család a gyerekek első iskolai napján 2019 szeptemberében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában