COVID–19

2020.12.22. 07:05

Valóra vált a szakemberek félelme: meghalt az első olyan beteg, aki másodszor is elkapta a koronavírust

Az ország fertőző betegségek szakértője szerint nem világos, hogy ez mit jelent az országban jelenleg zajló tömeges oltási program szempontjából.

Forrás: Shutterstock

A világon először Izraelben fordult elő, hogy meghalt egy koronavírusos beteg férfi, aki másodszorra is elkapta a fertőzést – írja az ynetnews.com. A tesztek azt mutatják, hogy a beteg a vírus két törzsétől szenvedett, az első alkalommal pedig sikeresen felépült a betegségből – írja a Ripost.

Az áldozatról annyit lehet tudni, hogy 74 éves volt és férfi. Első alkalommal két negatív teszt után engedték ki a kórházból, majd később a közelében egy nagy fertőzéshullám ütötte fel a fejét. Ekkor ismét tesztelték, ezúttal pedig pozitív lett az eredmény: ismét elkapta a fertőzést. Kórházba került, majd november végén elhunyt.

Képünk illusztráció
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

 

Izraelben öt fő koronavírustörzset azonosítottak eddig, és a tesztek azt mutatták, hogy a férfi második fertőzése más törzsből származott.

Úgy tudni, a férfi első megfertőződése után kevés antianyagot termelt.

„Nagyon aggasztó, hogy egy személy másodszor is megfertőződhet, amíg a vírus mutálódik” – mondta Galia Rahav professzor, a helyi Fertőző Betegségek Laboratóriumának vezetője, aki még nem tudja, milyen hatással lesz ez a koronavírus-vakcinára.

Izrael vasárnap megkezdte tömeges oltási programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában