pedig nem okos dolog...

2021.01.09. 22:33

Megtalálták a magyarázatot – 3 oka is van, amiért jólesik a szex az exszel

Mindenki tudja, hogy rossz ötlet, de valamiért mégis csábító a dolog. Ezúttal a tudomány magyarázta meg, miért olyan fergeteges az exszel kavarni...

Forrás: Shutterstock

A barátok a fejüket fogják, az embernek bűntudata van, ha valami úton-módon összegabalyodik az exével egy forró éjszakára. Pedig legtöbbször igencsak fergetegesre sikeredik a légyott, sőt: a szex még jobb is, mint a kapcsolatban volt.

Egy legújabb tanulmányban szakértők fényt derítettek arra, hogy mi vezeti vissza az embert az exe ágyába. A felmérés során férfiakat és nőket kérdeztek arról, miért feküdtek le a volt párjukkal – és kiderült, hogy általában három dolog vezérli őket.

Fotó: Shutterstock

1.Talán nincs is vége...

A felmérésből kiderült, hogy sok férfi és nő még mindig szerelmes az exébe, és abban reménykedik, hogy újrakezdődhet a kapcsolat. Ezért mindent elkövetnek, hogy újra az ágyukba csábítsák a másikat; viszont legtöbbször ebből nem újrakezdés, hanem szexkapcsolat lesz, aminek a végén a szerelmes fél óhatatlanul megsérül.

2. Túl jó volt vele az ágyban...

Az ex alaposan ismeri a dörgést, már ami a szexet illeti: pontosan tudja, mi és hogyan esik jól a volt párjának az ágyban, ráadásul jó eséllyel mindketten magányosak és ki vannak éhezve a szakítás óta. Általában ezek a volt párok rendszeresen összejárnak felmelegíteni az ágyat; egészen addig, míg valamelyikük nem talál magának új barátot vagy barátnőt.

Fotó: Shutterstock

3. Segít továbblépni

Ahogy a felmérésből kiderült, többségében a férfiakra jellemző, hogy egy utolsó, szakítás utáni szexszel akarnak pontot tenni a kapcsolat végére: úgy gondolják, ezzel túl tudnak majd lépni azon, hogy elvesztették a barátnőjüket. Azt nyilatkozták, hogy az utolsó szex után újra magabiztosnak érzik magukat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!