Bulvár-celeb

2021.05.25. 05:56

Koronavírus: bizonyítékot találhatott az amerikai hírszerzés (videó)

Laborból szabadult ki a koronavírus, erre találhatott bizonyítékokat az amerikai hírszerzés. Azt állítják, hogy 2019 novemberében három vuhani kutató is covidos tünetekkel került kórházba.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Vuhani Virológiai Intézet laborjában számos veszedelmes vírust vizsgálnak, innen a gyanú, hogy a szupertitkos intézmény falai között „keletkezhetett” a mostani koronavírus is, ám ezt korábban senki sem bizonyította.

Most napvilágot látott egy titkosszolgálati jelentés, amely azt állítja, 2019 novemberében a Vuhani Virológiai Intézet laborjának három kutatója olyan súlyosan megbetegedett a koronavírushoz hasonló tünetekkel, hogy kórházi ápolásra szorultak.

A hírszerzési jelentés nyomán a WHO kínai fél elleni nyomozása új erőre kaphat, és akár meg is dőlhetne az eddig ismert elmélet, amely szerint a koronavírus egy közvetítő állaton keresztül, de a denevértől kerülhetett át állatról emberre.

A megbetegedések dátuma mindenesetre nagyjából a vírus valószínű megjelenésének idejéhez közeli lehet,

több virológus és epidemiológus szerint 2019 novemberében kezdhetett el terjedni emberek között a koronavírus első variánsa, igaz, az első hivatalos esetet december 8-án jelentették be Kínában.

Nem sokkal ezután pedig kirobbant a világjárvány. Ráadásul Vuhanban már tíz éve vizsgálják a koronavírusokat különösebb biztonsági intézkedések nélkül. Egy virológus ugyanakkor azt mondta a TV2 Tényeknek, hogy a szakemberek régóta tudták, hogy a koronavírus létezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!