Bulvár-celeb

2021.08.25. 06:05

Áll a bál, megtörte a csendet Schumacher pótapja, mindent kitálalt

A legendás menedzser kiborította a bilit. Nagyon fáj neki, ami történt. Most már tudja Willi Weber, hogy hibázott Schumacher 2013-as súlyos síbalesetekor.

German Ferrari driver Michael Schumacher holds his wife Corinna (C), next to his Manager German Willi Weber in the pits of the Hungaroring racetrack near Budapest, 19 August 2001, at the end of the Hungarian Formula One Grand Prix. Schumacher won the race ahead of his teammate Rubens Barrichello and Scottish McLaren-Mercedes driver David Coulthard. Schumacher obtains his second successive world Champion tiltle. AFP PHOTO PIERRE VERDY (Photo by PIERRE VERDY / AFP)

Forrás: AFP / Pierre Verdy

Fotó: AFP

Augusztus 25-én, szerdán lesz 30 éve, hogy bemutatkozott Michael Schumacher a Forma–1 Belga Nagydíján. Az évforduló apropójából jelenik meg a későbbi hétszeres világbajnok autóversenyzőről a nem kevésbé legendás menedzsere, Willi Weber Benzin a vérben című könyve. Ebben a „Mr. 20 Százalék” gúnynéven is emlegetett üzletember többek között arról ír, mennyire kiborítja, hogy a család teljesen elzárja őt a fiaként szeretett, nagybeteg Schumitól – írja a Ripost.

„Úgy emlékszem rá, mintha a fiam lenne, aki nekem sohasem volt”

– mondta Weber a német RTL televízió adásában.

2001-ben még minden rendben volt, a házaspár és a menedzser a legnagyobb egyetértésben
Fotó: Pierre Verdy / AFP

 

„Mindmáig egyetlen hívás, egyetlen levél sem jött. Ma már tudom, hogy az elsöprő fájdalom napján Corinna teljesen kitörölt az életéből”

– célzott az exmenedzser a 2013 végén síbalesetben súlyos koponyasérülést szenvedett Schumacher feleségére.

„Miért kezel a felesége a sok-sok évünk után úgy, mint egy kopott gumiabroncsot, ami már semmire sem jó? Miért nem látogathatom meg Michaelt? Miért büntetnek?”

– sorolta elkeseredve a kérdéseit.

Willi Weber azt gyanítja, talán azért haragudott meg rá Corinna Schumacher, mert pár nappal az utolsó találkozásuk után, a síbalesetet követően nem utazott rögtön a kórházba, ahol Schumi életéért küzdöttek az orvosok.

„Elkövettem egy hibát. Akkor nem ültem rögtön repülőre, hogy ott legyek a kórházban. Láttam a tömeget, és úgy gondoltam, nem kell még nekem is sorban állnom ott. Ebben hibáztam! Azonnal oda kellett volna sietnem. Azóta ezerszer megbántam, hogy nem így tettem. Pedig én is szenvedtem, mint egy kutya”

– emlékezett vissza Weber, aki Schumacher mind a hét vb-címe idején a pilóta legközelebbi munkatársa volt, mintegy húsz éven át dolgoztak együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!