évtizedes titok

2021.10.11. 15:15

Paul McCartney elmondta, pontosan miért oszlott fel a Beatles

A BBC Radio 4-on lesz egy hosszabb beszélgetés, ebből derülnek ki a részletek.

British iconic musician Paul McCartney performs live on stage at The O2 arena during his 'Freshen Up' tour, in London, UK on December 16, 2018. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto) (Photo by Alberto Pezzali / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / Albert Pezzali

Fotó: NurPhoto via AFP

Paul McCartney egy rádióinterjúban, amelyet október 24-én adnak le, elmondta, pontosan miért oszlott fel a Beatles. Sokan úgy gondolják, miatta ment szét minden idők egyik legsikeresebb zenekara, de a Guardian cikke szerint McCartney ezt mondta: „egy nap John bejött a szobába, és közölte, hogy kilép a Beatlesből.„

Az akkori menedzserük, Allen Klein arra kérte őket, hogy a szakításról ne beszéljenek senkinek, ő addig is tárgyal a zenekar nevében, de Paul McCartney nem akart titkolózni, bejelentette a feloszlást, így sok rajongó rá haragszik.

A legismertebb zenekar voltak az egész világon
Fotó: AFP

 

Zenésztársa, barátja szerint Lennonnak akkor már Yoko Ono volt a legfontosabb, és akkor életvitelük mellett nem lehetett volna huzamosan működtetni a zenekart. „John Amszterdamban egy hétig az ágyban akart feküdni, a békéért tüntetve„ – jegyezte meg. McCartney szerint Lennon új életet akart kezdeni Yokóval, lépéseit pedig nagyban meghatározta, hogy nagyrészt elnyomó nagynénje nevelte fel.

Címkék#beatles

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!