Öröm a bajban

2022.03.04. 12:55

Megható: nemzetközi összefogással talált egymásra a menekülő édesanya és gyermekei

A magyar és a lengyel határőrizet együttműködése segítette egy Ukrajnából menekülő család egyesítését Beregsurányban.

Ukrajnából lépett be Lengyelország területére egy ukrán állampolgárságú nő 2022. március 1-jén délelőtt, és azonnal segítségért fordult a lengyel határőrizeti szerv munkatársaihoz – írja a Police.hu.

 

Az asszony elmondta, hogy két gyermekével menekült el hazájából az ott zajló háború viszontagságai elől, de útközben elszakadtak egymástól. Lánya és fia hollétéről semmit sem tud, azt kérte, segítsenek őket megtalálni.

 

A lengyel rendőrök a 11 éves és 12 éves gyermekek fényképeit elküldték a magyar–ukrán határátkelőhelyekre, amelyek alapján a magyar egyenruhások minden belépő forgalmi sávon figyeltek a felbukkanásukra.

 

Forrás: Police.hu

 

Néhány óra múlva, 2022. március 1-jén 20 óra 45 perckor a két gyermek belépésre jelentkezett a beregsurányi közúti határátkelőhelyen. A rendőrök a fényképek alapján azonnal felismerték a lányt és a fiút. Biztonságba helyezték őket, és értesítették a lengyel hatóságot, akik az édesanyával együtt azonnal elindultak Magyarországra.

 

Az édesanya 2022. március 2-án hajnali egy órakor Beregsurányban ölelte magához gyermekeit.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!