Biztató

2022.07.08. 07:41

Lábra állhat az Operettszínház épületomlásban megsérült balerinája

Orvosai bizakodnak az Operettszínház balerinájának felépülésében. Tóth Nikolett, aki a Jókai utcai házomlásban szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést két héttel ezelőtt, egyre jobban van, ám jelenleg altatásban tartják.

Jól reagált az ébresztése közben orvosai szavára, de aztán úgy döntöttek, hogy célszerűbb altatásban tartani az Operettszínház fiatal balerináját. Tóth Nikolett még június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor kedvese társaságában a Jókai utcán keresztül a munkahelyükre tartottak, és a művésznőre omlott egy lakóház épületrésze.

Tóth Nikolett a barátai és a szerettei szerint erős, kitartó, küzdő típusú lány. Kifejezetten az a fajta, aki soha nem adja fel a céljait. Nem véletlenül választotta hivatásának a balettet, amely köztudottan a világ legnehezebb, ám sokak szerint egyben a legszebb tánca, művészeti kifejezése.

leomlott ház, Jókai utca, Nikolett
Niki súlyos sérüléseket szenvedett a Jókai utcában

Mint a Bors megtudta, az orvosok mindent megtesznek Nikiért, és egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy a balerina lábra álljon, és újra járjon. Hogy a tánchoz is visszatérjen, az egy következő cél lehet. 

A koponya- és gerincsérülései súlyosak voltak, de a műtétek jól sikerültek.

A beavatkozások után az orvosok megpróbálták felébreszteni, és közben a protokollnak megfelelően beszéltek is hozzá. Ilyenkor szokás szerint azt kérik a betegtől, hogy mozdítsa meg az ujjait vagy a szemét. Úgy tudni, ezekre megfelelően reagált, de aztán a szakemberek valamiért úgy döntöttek, hogy mégis inkább altatásban tartják Nikit – mondta a Borsnak a balerina családjának egyik ismerőse, aki a neve elhallgatását kérte.

Ugyan több kolléga és közeli ismerős bement már a kórházba a művésznőhöz, de közvetlenül a kórtermébe csak az édesanyját és a kedvesét, Benjamint engedik. A szintén táncművészként dolgozó férfi nem kívánt a kérdéseinkre válaszolni, korábban azonban elmondta, hogy közvetlenül a házomláskor percekig semmit sem látott a porfelhőtől, aztán a törmelékek alatt vette észre a barátnőjét. Ő értesítette a mentőket, akiknek kiérkezéséig nem nyúlt a lányhoz, nehogy véletlenül még nagyobb sérülést okozzon.

A gyönyörű balerina gyógykezelésére egyébként gyűjtést indítottak.

A segíteni szándékozók a következő számlaszámra juttathatják el adományaikat:

Tóth Adrienne: 10404072-86755254-71811015 

A balesetben érintett lakóépületben építési munkálatokat végeztek, éppen egy ötödik szintet készültek felhúzni az ingatlanra. A Bors elérte a kivitelező cég ügyvezetőjét. 

A munkálatok bontással kezdődtek, de már az újjáépítés 60-70 százalékos volt.

– Az attika falat azért kellett lebontani, mert a II. világháborúban az épület találatot kapott, és mintegy tíz díszítő elem is megsérült. Akkor ezeket nem renoválták, most pedig a Műemlékvédelmi Hivatal kötelezett bennünket arra, hogy az eredeti állapotot állítsuk helyre. Ez nekünk nagyon sok pénzünkbe került, de vállaltuk a feladatot – mondta a szakember, és hozzátette, úgy véli, cége nem hibázott, emellett arról is beszélt, hogy tartanak a vizsgálatok. Azt is kifejtette, hogy a baleset-mentesítés nagyon hamar elkezdődhetett, illetve cégük személyi és tárgyi károkra is kiterjedő felelősség-biztosítással rendelkezik. 

Óriási szerencse, hogy senki sem halt meg a helyszínen.

Az alapelvünk, hogy nem szabad a biztosításon spórolni. Nem az a fő kérdés, hogy hogyan állítjuk helyre a ház homlokzatát és mikor tudjuk kártalanítani az összetört autók tulajdonosait. Ebben a balesetben a művésznő a legfontosabb

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!