Bulvár-celeb

2022.11.10. 15:44

Megtörte a csendet John Lennon gyilkosa

Immár tizenkettedik alkalommal kérte, hogy helyezzék feltételesen szabadlábra a zenész gyilkosa. A bíróság újfent döntött a sorsáról.

Forrás: AFP

Fotó: The Yomiuri Shimbun

John Lennon a 20. század egyik legnagyobb hatású angol énekese, zeneszerzője, költője és a The Beatles alapítója volt. Meggyilkolása az egész világot megrázta. A korai halálával hatalmas veszteség érte a zenészvilágot.

 

1980. december 8-án New Yorkban Mark David Chapman gyilkolta meg. Miközben Lennon elsétált mellette, Chapman azt kérdezte: „Mr. Lennon?”. Ahogy Lennon megfordult, Chapman úgy helyezkedett, amit a szemtanúk „harcállás”-nak neveztek, majd lőtt: ötször. 

 

Az egyik mellément, a többi Lennon hátát és vállait érte. Az egyik lövedék az aortáját találta el.

Hosszú idő után a feltételes szabadlábra helyezési bizottság előtt szólalt fel Mark David Chapman. A bizottság eddig 11 alkalommal tagadta meg a kérvényét. Mark most azzal érvelt, tudta, hogy helytelen volt megölni a legendás zenészt, de a hírnévre vágyott.

 

„Nem fogok semmi mást vagy senki mást hibáztatni, amiért ide jutottam. Gonoszság volt a szívemben. Valaki akartam lenni, és ezt semmi sem akadályozhatta meg. Tudtam, hogy mit teszek, és tudtam, hogy ez gonosz. Tudtam, hogy helytelen, de annyira akartam a hírnevet, hogy hajlandó voltam mindent odaadni érte, és kioltani egy emberi életet" 

 

- mondta Chapman a testületnek.

Chapman jelenleg 20 évtől életfogytig tartó szabadságvesztését tölti a New York-i Hudson-völgyben található Green Haven büntetés-végrehajtási intézetben. Az évek során többször is megbánást tanúsított a feltételes szabadlábra helyezési meghallgatásai során. Chapman következő meghallgatását 2024 februárjára tűzték ki - írta meg az abc news nyomán a Ripost.

 

Címkék#John Lennon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!