Bulvár-celeb

2023.05.20. 17:00

Ez durva: hosszú időn át elhallgattak egy ijesztő UFO-támadást

Az amerikai légierő egyik kapitánya elmesélte, hogyan került nukleáris rakétabázisa "egy UFO támadása alá ".

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Liz Kcer

Robert Salas, az amerikai légierő nyugalmazott kapitánya azt állítja, hogy a montanai nukleáris rakétabázist egyszer egy UFO támadta meg. Mint elmondta, az őrök "megijedtek", "üvöltöztek" és "hebegtek-habogtak".

A kapitány 1967. március 24-én a montanai Malmstrom bázist – ahol a földalatti bunkerekben 10 atomfegyvert tartottak – irányította, amikor az őrparancsnok jelezte, hogy "furcsa fények repülnek át a létesítmény felett". Nyolc vöröses-narancssárga lámpát észleltek a bázis felett - írja a Life.hu.

Illusztráció: Shutterstock

"Valahogy nem akartam elhinni. Azt kérdeztem: «Úgy érted, olyanok mint az UFO-k?» Körülbelül öt perccel később üvöltözve visszahívott. Amikor letettem a telefont, azt hittem, támadás alatt állunk. A lámpák zöldről pirosra váltottak mindenhol, ami azt jelenti, hogy a rakéták működésképtelenek lettek" - emlékezett vissza Salas . Az esetet a kormány annak ellenére titkolta el 50 évig, hogy akkor és ott az USA nukleáris elrettentő erejének nagy részét kiirtották. 

Az ügyben nem indult nyomozás, és a vezetőket arra kényszerítették, hogy aláírják a titoktartásra kötelező dokumentumokat. Három évvel később az Egyesült Államok légiereje leállította UFO-vizsgáló egységét, mondván, hogy egyetlen bejelentett észlelés sem jelentett veszélyt. 

Ez minden bizonnyal hazugság volt

 – idézi Salast a Daily Star.

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!