Járvány

2020.03.06. 20:47

Több mint hétezer járatot törölt a járvány miatt a Lufthansa Csoport

Főleg belföldi és olaszországi járatok maradnak ki.

Törölt 7100 európai járatot a márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport a koronavírus-járvány miatt, a legnagyobb német légitársaság ezt csütörtökön jelentette be.

A társaság közleménye szerint a járattörlés a kapacitás 25 százalékos csökkentésének felel meg.

A koronavírus-járvány terjedése révén csökkenő kereslet miatt a német légitársaság két hazai repülőtéren szűkítette a kínálatot. A Frankfurtból induló járatok közül 3750-et, a Münchenből indulók közül 3350-et törölt.

Főleg belföldi és olaszországi járatok maradnak ki, elsősorban Berlinbe, Hamburgba és Düsseldorfba, illetve Milánóba, Velencébe és Rómába jár márciusban kevesebb gépük.

A Lufthansa Csoport azt is közölte, hogy a járvány miatt elrendelt izraeli beutazási korlátozások miatt március 8-tól a téli menetrend végéig, március 28-ig törlik valamennyi izraeli – Tel-Avivba, illetve Eilatba közlekedő – járatukat.

A csoporthoz a névadó Lufthansa mellett az Austrian Airlines, a Swiss és az Edelweiss Air légitársaság, valamint az Eurowings és a Brussels Airlines diszkont légitársaság tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!