csökkenő igény

2020.07.26. 18:50

Akár egy évet is várhatunk a Boeing 777X repülőgépeire

A Boeing azt tervezi , hogy több hónappal, de akár egy évvel elhalaszthatja szélestörzsű 777X repülőgépeinek a leszállítását.

A Reutersnak nyilatkozó források szerint a döntés azzal áll összefüggésben, hogy a légitáraságok részéről megcsappant a kereslet az új repülőgépek iránt, mert a koronavírus miatt a földre kényszerült a globális légiflotta szinte egésze, ami a pénzügyi válságba sodorta a bevétel nélkül maradt légivállalatok jelentős részét.

Reutersnak nyilatkozó források szerint az erről szóló döntését a cég hivatalosan a jövő héten jelenti be, amikor ismerteti negyedéves eredményeit.

A 777X a világ legnagyobb kéthajtóműves repülőgépe, a Boeing sikeres 777-es minijumbójának nagyobb változata.

A Boeing komoly nehézségekkel küzd, amit jól jelez, hogy a június végével záródott három hónapban csupán 20 polgári repülőgépet adott át az egy évvel korábbi 90 után. Az idei első fél évben pedig a Boeing 70 polgári repülőgépet szállított le, jóval kevesebbet az egy évvel korábbi 239-hez képest. Június végén jelentette be az amerikai repülőgép-gyártó, hogy több mint 6 ezer embert elbocsát el a koronavírus-járvány miatt kialakult keresletcsökkenés miatt.

Borítókép: januárban már bemutatták a gépet Seattle-ben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!