Nyomoznak

2021.11.22. 06:40

Újabb ámokfutás történt: autó hajtott egy ünnepi felvonuláson részt vevők közé

Öt ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek, mert vasárnap egy terepjáró autó belehajtott egy karácsonyi felvonulásba Milwaukee külvárosában, az amerikai Wisconsin államban – közölték a helyi hatóságok.

A haláleseteket helyi idő szerint késő este közleményben erősítette meg a rendőrség. A tájékoztatás szerint a számok változhatnak, mivel sokan – saját maguk, a mentők segítsége nélkül -, jutottak el a legközelebbi kórházba.

Steven Howard tűzoltóparancsnok elmondta, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket szállítottak az egészségügyi intézménybe.

Korábban csak a gázolás tényét lehetett tudni, azt, hogy esetleg van halálos áldozat, és hogy több mint húszan megsérültek. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, de a lehetséges indítékról nem közöltek részleteket.

A borzalmat a település élő internetes adásban közvetítette, de rögzítették a bámészkodók mobiltelefonjai is. Az egyik videón látható az a pillanat, amikor a terepjáró áttöri az akadályokat, és több, lövésnek tűnő hang hallható.

Dan Thompson helyi rendőrfőnök szerint egy rendőr elsütötte a fegyverét, hogy megpróbálja megállítani a járművet. A lövésekben nem sérültek meg járókelők. Ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy a sofőrt eltalálták-e a rendőr lövései.

Egy másik videón kisgyermek látható, amint az utcán táncol, miközben a terepjáró elszáguld mellette. Egy további felvételen pomponos táncosok láthatóak, nem sokkal később már földön fekvő lányt ápolnak emberek.

„Mindenütt pomponok, cipők és kiömlött forró csokoládé. Egyik összeroskadt testtől a másikig kellett mennem, hogy megtaláljam a lányomat''

- mondta Corey Montiho, a Waukesha iskolai körzet igazgatótanácsának tagja.

Angelito Tenorio, helyi képviselő, azt mondta, családjával nézte a felvonulást, amikor látták, hogy a terepjáró beszáguld. Ezt követően előbb hangos csattanás, majd fülsiketítő kiáltások és sikolyok hangja érkezett a tömeg felől. Az emberek elkezdtek menekülni, könnyes szemmel, sírva rohantak el.

Josh Kaul Wisconsin államügyésze Twitter oldalán azt írta: ”beteges eset, ami ma Waukeshában történt, teljes mértékben bízom abban, hogy a felelősöket bíróság elé állítják majd„.

Borítókép: Rendőrök a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukeshában elkövetett gázolás helyszínén 2021. november 21-én

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!