Bilincsben

2022.04.13. 05:50

Bujkáló német pedofilt kaptak el Igalon a magyar rendőrök

A férfi ellen a német hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a férfi 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta és szexuálisan bántalmazta a rábízott gyermeket - írja az Origo.

 

A bíróság gyermek sérelmére elkövetett kétrendbeli szexuális erőszak és 26 rendbeli szexuális kényszerítés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélte a tettest, aki a kiszabott büntetést nem kezdte meg és elérhetetlenné vált a német hatóságok számára.

 

A német rendőrség tudomása szerint a férfi külföldre utazott, ezért Türingia tartomány Erfurt Megyei Bírósága európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A külföldi célkörözési nyomozók április elsején a KR NNI életvédelmi és célkörözési főosztályának munkatársait kérték arra, hogy a feltehetően Magyarországon bujkáló elítéltet elfogják.

 

A férfit a rendőrök pénteken a Somogy megyei Igalon találták meg, majd őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!