Krimi

2023.02.04. 05:00

Brutális kegyetlenséggel halálra szurkálta, majd lefagyasztotta újszülöttjét egy magyar asszony

B. Angéla állítja, hogy nem ő ölte meg a babát, egy tetovált idegen vitte el tőle.

Illusztráció: Shutterstock

Iszonytató bűntett miatt kellett bíróság elé állnia egy magyar nőnek Lipcsében: brutális kegyetlenséggel meggyilkolta újszülött kisfiát, akinek a testét ezután egy gyár mélyhűtőjében rejtette el. A 33 éves B. Angélát most életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ő azonban azt állítja: nem ő volt a gyilkos - írja cikkében a Bors. 

Pici test a fagyasztóban

Az esetre még 2021-ben derült fény egy Lipcse melletti település, Wurzen egyik gyárának munkásszállóján. Az egyik munkás ugyanis egy novemberi napon kutakodott a mélyhűtőben, amikor egy furcsa zacskóra bukkant.

A férfi először azt hitte, hogy gulyást talált, azonban valósággal sokkot kapott, amikor rájött: valójában egy csecsemő fekszik a zacskóban. 

Értesítették a hatóságokat, akik megállapították, hogy a babát brutálisan meggyilkolták: összesen 11 szúrt sebet és számos zúzódást is találtak rajta.

Angéla mindent tagad

A nyomozás során rátaláltak a munkásszállón élő magyar asszonyra és szintén ott dolgozó, 24 éves párjára. Bár a nő titkolta a terhességét, a DNS-teszt fényt derített arra, hogy valóban ők a baba szülei, így a férfit és a nőt is letartóztatták. A nő a meghallgatásán sírva bevallotta: valóban ő az anya, de szándékosan titkolta a terhességét.

Illusztráció: Shutterstock

A tavaly nyáron kezdődött tárgyaláson azonban igencsak meglepő vallomással hozakodott elő: azt mondta, hogy miután a szálló vécéjében megszülte a kisfiút, egy rejtélyes, tetovált idegen elragadta tőle, és ő soha többé nem látta a babát. 

Az az ügyészség kiderítette, hogy az asszonynak nem a meggyilkolt csecsemő volt az első gyermeke: korábban hatszor szült, ebből öt kicsit az apai nagymama nevel Magyarországon. 

Nem ússza meg

A bíróság nem meglepő módon életfogytiglani büntetésre ítélte a nőt. "Úgy érezte, hogy a csecsemőt zavaró tényezőnek találta a jövőbeli terveire nézve"- magyarázta a bíró az ítélet indoklása közben. 

A gyermek biológiai apját azonban időközben szabadon engedték, mert úgy találták: valóban nem tudott róla, hogy párja gyermeket vár. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!