ismeretlen zseni

2020.01.20. 14:44

Magyarországon is látható lesz Banksy művészetét bemutató kiállítás

A rejtőzködő street art alkotót csaknem hetven alkotásán keresztül ismerhetjük meg február elsejétől.

Close-up of hands taking pictures of Bansky's work with a mobile phone. Street Victor Cousin. June 21, 2018. Paris, French.

Forrás: AFP/PHOTONONSTOP

Fotó: SANDY AKNINE

Banksy, a titokzatos brit utcaművész csaknem hetven alkotását láthatja a magyar a közönség az Art of Banksy című kiállításon, amely február elsején nyílik Budapesten a Tesla Loftban a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében.

Egy hosszabb világkörüli út után a magyar fővárosban is látható lesz a Banksy művészetét bemutató utazó kiállítás, amely átfogó képet nyújt a rejtőzködő street art alkotó világáról – olvasható a Godot Kortárs Művészeti Intézet tájékoztatóban.

„Az Art of Banksy kiállítás behozza nekünk a világ különböző pontjain, mállott vakolaton, üres téglafalon vagy egy sivár felüljárón megjelent műveket a kiállítótérbe és újragondolva mutatja be az ismeretlen zseni alkotásait, hogy a művek esszenciális üzenetét festmények, fotók, printek formájában egy izgalmas kiállítási élménybe sűrítve közvetítse” – idézi a tájékoztató Sáfár Zoltánt, a Godot Kortárs Művészeti Intézet alapító-tulajdonosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!