72. alkalommal nyílik meg

2020.05.31. 12:53

Ennyi kiállítóra számítanak idén a frankfurti könyvvásáron

Az utóbbi években megszokott kiállítói létszám egyharmadára számítanak Frankfurtban a világ legnagyobb könyvvásárán, amelynek felügyelőtanácsa szerdán döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság ellenére megtartják a tervezett időpontban, október 14. és 18. között a 72. Frankfurti Könyvvásárt.

Forrás: Shutterstock

Juergen Boos igazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, tudják, hogy sok külföldi könyvkiadó nem tud részt venni az eseményen, egyáltalán nem számítanak például kiállítóra az Egyesült Államokból vagy Latin-Amerikából, és az ázsiai országok részvétele is nagyban függ az utazási korlátozások alakulásától. Nem számolnak sok könyvkiadó és szerző jelenlétével Kanadából sem, amely pedig az idei vásár díszvendége.

Több jelentős német könyvkiadó is jelezte, hogy nem vesz részt a vásáron, amelyet idén a járványügyi helyzet miatt nemcsak a vásárvárosban, hanem több más frankfurti helyszínen és részben virtuálisan rendeznek meg.

Az 1949 óta megrendezett frankfurti könyvvásár az utóbbi években csaknem 7500 kiállítót és több mint 300 ezer látogatót vonzott a világ több mint 100 országából.

A járvány ellenére idén is megnyitják a vásárt hétvégén a nagyközönség előtt. A jelenlegi távolságtartási szabályok szerint egyidejűleg legfeljebb 20 ezer látogató tartózkodhatna a kiállítás területén.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!