Világsztár

2021.07.07. 16:05

Személyes hangvételű dokumentumfilm készült Val Kilmerről

A cannes-i filmfesztiválon debütál a személyes hangvételű Val című dokumentumfilm, amely Val Kilmer hollywoodi filmszínész életét mutatja be.

Val KILMER amerikai színész a Twixt című filmjének bemutatója alkalmából tartott sajtóértekezleten vesz részt a 36. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a kanadai nagyvárosban.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Warren Toda

A sztár a kedden közzétett videóban beszél arról, hogy milyen fontos volt számára a dokumentumfilm elkészítése. A torokrákkezelés után lábadozó 61 éves Kilmer rekedtes, nehezen érthető hangon szól, de mint mondja, „varázslatos élete” volt

– írta a Deadline.com filmes portál.

Kilmer olyan filmekkel vált híressé, mint a Top Gun (1986), a The Doors (1991) vagy a Mindörökké Batman (1995). A dokumentumfilm producereként az alkotók, Leo Scott és Ting Poo rendelkezésére bocsátotta a több ezer órányi, saját készítésű házi videóit is, amelyeket gyermekkorától forgatott. A dokumentumfilm egy jelenetében, egy 1980-as évek elején készült felvételen Sean Penn és Kevin Bacon társaságában áll a színpadon a fiatal Kilmer.

„Val nagyon sokrétű, csodálatos ember. Ezt az érzést akartuk átadni a filmben, a spiritualitásától a nagyszerű humorérzékéig”

– mondta el Scott.

A cannes-i fesztiválon tartott világpremier után a Val július végén kerül az amerikai mozikba, augusztustól pedig az Amazon Prime-on is elérhető lesz. Kilmer novemberben tér vissza a mozikba Tom Cruise oldalán a Top Gun: Maverick című akciófilmben, amely a Top Gun folytatásaként készült.

Borítóképünkön Val Kilmer amerikai színész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!