Filmipar

2021.08.03. 11:02

Több száz millió dollárért adja el cégét az Oscar-díjas színésznő

Reese Witherspoon Hello Sunshine nevű produkciós vállalata egy új médiavállalkozás része lesz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Eladja produkciós cégét Reese Witherspoon Oscar-díjas amerikai színésznő és producer, az üzlet több száz millió dollár értékű lehet. A Hello Sunshine nevű vállalat egy új médiavállalkozás része lesz, amelyet a Blackstone befektetési vállalat támogat. Az új médiavállalatot Kevin Meyer és Tom Straggs, a Disney két egykori igazgatója fogja vezetni, de Witherspoon továbbra is tagja lesz az igazgatótanácsnak.

Iparági elemzők szerint a Blackstone és Witherspoon között kötött szerződés mintegy 900 millió dollár értékű lehet.

A 45 éves Witherspoon, aki 2016-ban alapította meg vállalkozását, nyilatkozatában elmondta, hogy a Blackstone-nal való együttműködéssel a Hello Sunshine hatalmasat lépett előre.

Az új közös médiavállalatnak lehetősége lesz arra, hogy több szórakoztató, hatásos és tanulságos történetet meséljen el a nőkről világszerte – fogalmazott a színésznő.

A The Wall Street Journal amerikai üzleti napilap és a CNBC televízió tájékoztatása alapján a Hello Sunshine produkciós cég eddig olyan tartalmakat, filmeket és televíziós sorozatokat készített, amelyek középpontjában a nők álltak. Ezek közé tartozik a Hatalmas kis hazugságok és a Kis tüzek mindenütt című sorozatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!