nem várt érdeklődés

2021.10.09. 13:03

Csaknem egymillió dollárért keltek el Muhammad Ali festményei

A néhai sportági legenda festményeiből és rajzaiból 28 került kalapács alá, s a felkínált darabokból 26 kelt el.

Sweaty US heavyweight boxer Muhammad Ali after his training in Munich on 23 May 1976. Ali wants to defend his world championship title against Richard Dunne.

Forrás: DPA/AFP

Fotó: ISTVAN BAJZAT

Közel egymillió dollárt adtak a profi boksz egyik legnagyobb alakjának számító Muhammad Ali által készített képekért egy New York-i aukción.

A néhai sportági legenda festményeiből és rajzaiból 28 került kalapács alá, s a legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásáért fizették, amely Alit rajongókkal körülvett ringben ábrázolja, és 425 312 dollárért, a kikiáltási ár több mint tízszereséért kelt el. Az „I Love You America” feliratú műve 150 ezer dollárért, míg egy vallási témájú, filctollal készített vázlata 24 ezer dollárért talált gazdára.

A képeket az amerikai ökölvívó egyik műgyűjtő barátja bocsátotta árverésre, s a felkínált darabokból 26 kelt el.

Az egykori nehézsúlyú világbajnok 39 évesen vonult vissza a sportágtól, profiként 56 győzelmet aratott és öt veresége volt. 2016-ban, 74 éves korában halt meg, évtizedekkel az után, hogy a degeneratív agyi betegség, a Parkinson-kór kialakult nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!