nba-rájátszás

2019.05.15. 09:02

Magabiztos győzelemmel kezdte a nyugati döntőt a Golden State

A címvédő Golden State Warriors kedden magabiztos, 22 pontos győzelemmel kezdte a Portland Trail Blazers elleni párharcát az észak-amerikai kosárlabda-liga nyugati főcsoportjának döntőjében.

A mérkőzés hőse a kétszer is az idény legjobbjává választott Stephen Curry volt, aki kilenc triplát dobott, és 36 pontig jutott. A Warriors ezúttal is legjobbja, a vádlisérüléssel küszködő Kevin Durant nélkül állt ki, aki a következő meccsen sem lesz hadra fogható.

A kétszeres világbajnok Curry beállította rájátszásbeli triplacsúcsát, mellette Klay Thompson 26, Draymond Green pedig 12 ponttal zárt. A 28 hárompontos kísérletből csak hétszer betaláló Blazersben az oaklandi születésű Damian Lillard 19, míg C.J. McCollum 17, Curry öccse, Seth pedig három pontot szerzett. Stephen és Seth lett az első testvérpár az NBA történetében, amely konferenciadöntőben egymás ellen játszik.

A playoffokban a Golden State már 9-1-re vezet a Portland ellen, és utóbbi 12 párharcában rendre megnyerte a nyitómérkőzést.

Eredmény, nyugati főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:

Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 116-94

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában