csak megfontoltan

2019.07.30. 11:30

Andy Murray: közel a visszatérés

A teniszező Andy Murray azt mondta, ideális esetben akár a jövő szombaton kezdődő cincinnati versenyen újra elindulhat az egyes mezőnyben is.

Britain's Andy Murray attends a training session on day eight of the 2019 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 9, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes brit játékos a washingtoni tornán kijelentette, akkor fog visszatérni egyesben is, amikor késznek érzi rá magát.

„Folyamatosan egyesben edzem, mellette párosban indulok a tornákon, hétről hétre gondolkozom csak”

- fogalmazott a 32 éves skót teniszező. Hozzátette: amennyiben a számára legjobb forgatókönyv valósul meg, akkor már a cincinnati keménypályás versenyen ott lehet az egyes mezőnyben is.

„Ha ez nem sikerül, akkor valószínűleg várok a US Open utánig, mert

nem szeretnék olyan tornán visszatérni, ahol három nyert szettre mennek a mérkőzések”

- utalt az év utolsó Grand Slam-versenyére Murray.

A skót játékos januárban, az ausztrál nyílt bajnokság előtt még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul. Akkor másodszor is kés alá feküdt a csípőjével, amivel előtte közel két évig bajlódott, és amelyet egy évvel korábban is megműttetett. Végül júniusban, a londoni Queens' Clubban párosban tért vissza, és győzött a spanyol Feliciano Lopez társaként, majd Wimbledonban Serena Williams oldalán a vegyes párosok versenyében a harmadik fordulóig jutott.

Az egykori világelső Murray a következő versenyeken testvérével, a párosban 2016-ban világelsőségig jutó Jamie-vel indul.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában