különösen nehéz nap

2019.07.19. 07:40

Fogadás miatt eltiltották a volt liverpooli támadót

A fogadási szabályok megsértése miatt hat hétre eltiltották Daniel Sturridge-ot, az FC Liverpool volt labdarúgóját. A büntetésből – amely mellé 75 ezer font bírság is jár – négy hetet felfüggesztettek.

Daniel Sturridge of Liverpool celebrates during the UEFA Champions League Final Tottenham Hotspur Fc v Liverpool Fc at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Spain on June 1, 2019 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Matteo Ciambelli

Az angol szövetség (FA) csütörtöki közlése alapján a 29 éves támadó

a vád szerint 11 esetben vétett a szabályok ellen, de a felkért független bizottság ezek közül kilencet megalapozatlannak talált.

Sturridge – akinek júniusban lejárt a szerződése a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolnál, s az együttműködést nem újították meg – július 31-én játszhat újra.

Az FA ugyanakkor jelezte: nem ért egyet a bizottság megállapításaival, hogy a legtöbb gyanús esetet megalapozatlannak ítélte, és fellebbez a döntés ellen.

„Örülök, hogy a 11 vádpont közül kilencet ejtettek, a bizottság pedig őszinte és hiteles tanúnak talált.

Egy különösen nehéz napon történt, ami történt, nem igazán voltam önmagam.”

- írta közleményében Sturridge.

A játékost azzal gyanúsították, hogy 2018 januárjában információkat szivárogtatott ki családtagjainak és közeli barátainak esetleges eligazolásáról, és ezeket az információkat felhasználták sportfogadások kötésekor.

Forrás: MTI

Borítókép: Sturridge a BL-arannyal a nyakában bohóckodik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában