470-es vb

2019.08.08. 11:12

Gyapjasék nem szereztek kvótát

A magyar testvérpár a 21. helyen végzett, hat olyan ország hajója is eléjük került, amely még nem rendelkezett tokiói indulási joggal.

Nem sikerült kvótát szereznie a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor párosnak a vitorlázó 470-es világbajnokságon.

Az olimpiai kvalifikációs vb-n négy tokiói hely talált gazdára. A tavalyi vb-n nyolc nemzet párosa jutott kvótához, Gyapjasék akkor a 16. helyen végeztek, a nemzetek közötti sorrendben a tizenegyedikek voltak.

A tavaly junior vb-bronzérmes Gyapjasék remekül kezdték a vb-t, a második futamot megnyerték, és az első nap után a második helyen álltak összetettben. Innentől azonban folyamatosan hátrébb csúsztak, szerdán még kvótás helyen álltak, ám a befejezés nem sikerült nekik; csütörtökön a 18., a 23. és a 25. helyen értek célba.

A görög, az orosz és a török egység mellett egy kínai, egy német és egy svájci páros is megelőzte őket a kvótáért folyó harcban. A vb pénteken az éremfutammal zárul.

Gyapjaséknak még egy lehetőségük maradt a tokiói részvétel kivívására, a jövő évi genovai világkupa, ott azonban csak egy kvótát lehet szerezni.

Tokióban a férfi 470-eseknél 19 vitorlás indulhat.

A vitorlázóknál már tokiói kvótás Finndingiben a világbajnok Berecz Zsombor, Laser Standardban Vadnai Benjamin, Laser Radialban pedig Érdi Mária.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában