nba

2019.10.08. 14:30

A Bulls-legenda unokaöccse Curry csapattársa lesz

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) legutóbb nagydöntős Golden State Warriors szerződtette Kavion Pippent, a legendás Scottie Pippen unokaöccsét.

Michael Jordan (L) and Scottie Pippen (R) of the Chicago Bulls talk during the final minutes of their game 22 May in the NBA Eastern Conference finals aainst the Miami Heat at the United Center in Chicago, Illinois. The Bulls won the game 75-68 to lead the series 2-0. AFP PHOTO/VINCENT LAFORET (Photo by VINCENT LAFORET / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Vincent Laforet

A 22 éves, 208 centis játékos az elmúlt két szezont a Dél-Illinois Egyetem csapatában töltötte, s ezalatt meccsenként 12,4 pontot és 4,8 lepattanót átlagolt.

Az oaklandi gárdának nagy szüksége volt egy centerre, mivel a keretéből Willie Cauley-Stein láb-, Kevon Looney comb-, a nyáron draftolt szerb Alen Smailagic pedig bokasérüléssel küszködik.

Az 54 éves Scottie Pippen 17 szezont húzott le az NBA-ben, és Michael Jordan első számú segítőjeként hat bajnoki címet nyert a Chicago Bullsszal.

Forrás: MTI

Borítókép: a régi szép idők – Michael Jordan és Scottie Pippen mosolyog a Miami Heat elleni meccsen a nyugati konferencia döntőjében még 1997-ben. A bikák 75-68-ra győztek, később a bajnoki címet is elhódították...'98-ig gyakran láthattuk ezt a két mosolyt a parketten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában