klubellentét

2019.11.12. 11:34

Sterling begurult, ki is került a válogatottból

Raheem Sterling „nem megfelelő viselkedése” miatt biztosan nem lép pályára az angol labdarúgó-válogatott Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.

England's midfielder Raheem Sterling controls the ball during the UEFA Euro 2020 qualifying first round Group A football match between England and Bulgaria at Wembley Stadium in London on September 7, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Ian Kington

Az angol szövetség (FA) hétfő éjszakai közleménye úgy fogalmaz, a Manchester City támadója „megzavarta” a csapat rendjét az edzőtáborban, ezért nem kap szerepet csütörtökön.

A Daily Mail című bulvárlap szerint Sterling a hétfői gyakorláson szóváltásba keveredett a Liverpool védőjével, Joe Gomezzel. A két bajnokesélyes csapat vasárnap vívott fontos rangadót egymással a Premier League-ben, a BL-címvédő liverpooliak 3-1-re nyertek.

A lap beszámolója szerint Sterling

„megpróbálta nyakon ragadni Gomezt” az étkezőben alig pár pillanattal azután, hogy megérkezett oda.

A két játékos a bajnokin is összeakaszkodott egymással.

„Úgy határoztunk, Raheem nem lesz tagja a csapatnak Montenegró ellen. Az egyik legnagyobb erősségünk, hogy a válogatottban félre tudjuk tenni a klubérdekeket, sajnos ezúttal a vasárnapi találkozó után még nem csillapodtak le eléggé a kedélyek”

- fogalmazott a közleményben Gareth Southgate szövetségi kapitány.

A szakember hozzátette, Sterling, aki nyolc gólt szerzett az Eb-selejtezőben, a kerettel készül továbbra is, és nem zárja ki, hogy vasárnap Koszovóban pályára lép.

A vb-negyedik angolok jelenleg vezetik a selejtező A csoportját, és ha csütörtökön pontot szereznek, biztosítják helyüket a kontinenstornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában