NBA

2020.01.24. 11:00

Megszavazták az All Star-gála csapatkapitányait

Nyugaton LeBron James, keleten Jannisz Antetokunmpo kapta a legtöbb szavazatot az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) All Star-szavazásán, így ők választhatnak majd maguk mellé társakat a február 16-án sorra kerülő gálamérkőzésre.

A voksolás eredménye az élen nem változott a tavalyihoz képest, egy éve szintén James és a görög sztár nyert, így ők válogathatták össze a kosarasokat a csapatokba, melyek az ő nevüket viselték és viselik majd idén, Chicagóban is.

Az NBA nem csupán a két névadó személyét hozta nyilvánosságra csütörtökön este, hanem a kezdőötösbe választott másik nyolc játékos nevét is. Így eldőlt, hogy ki az a tíz kosaras, aki ott lesz a feldobásnál a parketten, ám azt a két kapitány választásai döntik el, hogy ki melyik oldalon játszik majd.

Szavazni ugyanakkor főcsoportonként külön kellett. Nyugaton a Los Angeles Lakerst erősítő LeBron James, csapattársa, Anthony Davis, valamint a Torontóval legutóbb bajnok, de nyártól már a Los Angeles Clippersben szereplő Kawhi Leonard, a pontlistát vezető, houstoni James Harden, és az NBA új csillaga, a Dallas Mavericks legjobbja, a szlovén Luka Doncic kapta a legtöbb voksot.

Keleten a Millwaukee Bucks centere, Jannisz Antetokunmpo mellett Joel Embiid, a Philadelphia 76ers játékosa, Pascal Siakam, a címvédő Toronto Raptors csatára, illetve a bostoni Kemba Walker és az Atlantát erősítő Trae Young kapott bizalmat.

A cserejátékosok névsorát január 30-án teszik közzé, majd február 6-án James és Antetokounmpo felváltva választják ki csapatuk tagjait.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában